Bogoljub Karić je na visokom nivou ugostio svatove

Poziv na venčanje može se prirodno osećati kao čast. Međutim, primanje poziva na glamurozno venčanje jedinog sina srpskog poslovnog gurua Bogoljuba Karića — sada je to bila čast na potpuno novom nivou za 200 gostiju krajem prošle godine. Pogledajmo zašto.

Bogoljub je potrošio oko milion evra – što je protivvrednost više od milion dolara – na svadbenu ceremoniju svog sina, koja je održana na crnogorskoj obali. Porodici je za ceremoniju na Svetom Stefanu trebalo više meseci planiranja zbog mnogih detalja uključenih u proslavu venčanja Bogoljubovog sina, Nebojše, i nove snaje, Ksenije.

Po rečima onima koji su prisustvovali venčanju, sve je bilo prvoklasno. Dekoracije su jednostavno bile zadivljujuće, a hrana je bila ništa manje nego izuzetna. U stvari, strani kuvari su bili angažovani da gostima nude vrhunske gurmanske ponude. Osim toga, sama svadbena torta je koštala više od 2.300 dolara.

Oni koji su prisustvovali Karićevom venčanju imali su i privilegiju da borave u premijum hotelima za vreme boravka u Crnoj Gori, s tim da su njihovi hotelski i putni troškovi bili u potpunosti pokriveni. Cena jedne sobe u hotelima u kojima su gosti boravili iznosila je najmanje 116 dolara za noć. Bogoljubova motivacija za pokrivanje troškova gostiju bila je to što on nije želeo da osete bilo kakva finansijska opterećenja zbog prisustvovanja venčanju njegovog sina.

Još jedan aspekt ceremonije koji je učinio da svadba bude jedinstvena bila je muzika. Porodica za pomoć angažovala Acu Pejovića da stvori savršenu atmosferu na ceremoniji – za honorar od preko 17.000 dolara.

Ipak, Nebojša i njegova supruga odlučili su da novčane poklone koje su primili na svadbi doniraju manje srećnim osobama. Očigledno je da porodica Karić ceni finije stvari u životu, ali i vrednuje davanje drugima sa ciljem da i svoj život učine mnogo „finijim“. A oko toga nema rasprave.